Metalni sektor u Munchenu

Bez autora
Aug 25 2011

Vanjskotrgovinska komora BiH, u saradnji s Ministarstvom vanjskih poslova BiH, organizirat će 17. oktobra posjetu bh. privrednika iz metalnog sektora Munchenu (Njemačka), gdje će biti održana ciljana prezentacija tog sektora, u formi okruglog stola. Domaćini skupa su Privredna komora Munchena i Gornje Bavarske. VTKBiH i MVPBiH skoro godinu planiraju ovaj skup. Skup je rezultat interesa pokrajine Gornja Bavarska za bh. privredu, s namjerom da se ojačaju postojeće veze između BiH i Bavarske. Oni su se odlučili za metalni sektor, jer je trenutno najznačajnija bh. industrijska grana. Skup će biti održan u dva dijela. U prvom dijelu će bh. strana prezentirati investicijske projekte za koje su privrednici iz Bavarske iskazali interes, pa se možda dogovori neka konkretna saradnja sa zajedničkim ulaganjem u bh. metalni sektor. U drugom dijelu skupa planirani supojedinačni poslovni razgovori predstavnika bh. i njemačkih kompanija...

Metalni sektor u MunchenuVanjskotrgovinska komora BiH, u saradnji s Ministarstvom vanjskih poslova BiH, organizirat će 17. oktobra posjetu bh. privrednika iz metalnog sektora Munchenu (Njemačka), gdje će biti održana ciljana prezentacija tog sektora, u formi okruglog stola.

Domaćini skupa su Privredna komora Munchena i Gornje Bavarske. Direktor Agencije za promociju izvoza Enes Ališković je za Oslobođenje kazao da VTKBiH i MVPBiH skoro godinu planiraju ovaj skup.

- Skup je rezultat interesa pokrajine Gornja Bavarska za bh. privredu, s namjerom da se ojačaju postojeće veze između BiH i Bavarske, rekao je on.

Prema njegovim riječima, oni su se odlučili za metalni sektor, jer je trenutno najznačajnija bh. industrijska grana.

- Skup će biti održan u dva dijela. U prvom dijelu će bh. strana prezentirati investicijske projekte za koje su privrednici iz Bavarske iskazali interes, pa se možda dogovori neka konkretna saradnja sa zajedničkim ulaganjem u bh. metalni sektor, naglasio je Ališković.

U drugom dijelu skupa planirani supojedinačni poslovni razgovori predstavnika bh. i njemačkih kompanija. Prema preliminarnom programu, previđeno je također da predstavnici VTK BiH održe prezentaciju o metalnom sektoru u BiH, čime bi njemačkim privrednicima pružili više informacija o poslovnom okruženju u BiH i mogućnostima potencijalne saradnje između privrednika ovih zemalja.

U VTKBiH su kazali kako bi se tokom prezentacije privrednicima trebali obratiti i predstavnici Privredne komore Munchena i Gornje Bavarske, MVPBiH i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Iz VTKBiH pozivaju sve kompanije koje imaju interes da učestvuju na prezentaciji da iskoriste priliku i pridruže se privrednoj delegaciji BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik